New Phototastic Collage website9.jpg

Overzicht aanbod

Hier vind je een overzicht van alle klanksessies die ik aanbied. Voor prijzen ga je kijken bij het aanbod dat voor jou, als particulier, als werkgever, als organisator van evenementen, als vereniging of als zorgsector (ook scholen) interessant kan zijn.

In de agenda vind je welke klanksessies waar en wanneer doorgaan.

Vind je in mijn aanbod niet wat je zoekt, maar denk je dat ik toch iets voor je kan betekenen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een klanksessie op maat.

Dit zijn enkele klanksessies:

 

Om ze allemaal te bekijken scrol je de hele pagina naar beneden.

Lekker knus onder een dekentje je laten meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, schelp, tonguedrum, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, Afrikaanse harp, gong, ...

En je hele lichaam laten genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken. Even tot jezelf komen, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels...

Klankbad (60 min)
 

Klankbad tijdens

de sporteldag

in Den Dijk in Haacht

(maart 2016)

Bij een klankbad lig je samen met de andere deelnemers op een matje op de grond en maak ik gedurende een uur rustgevende klanken met mijn stem en verschillende etnische instrumenten. Terwijl ik dit doe, wandel ik rond tussen de deelnemers. De klanken komen dus geregeld dicht bij jou. De trillingen die uit deze klanken voortkomen zijn heel ontspannend, ze brengen harmonie in lichaam en geest...Het is een soort massage waarbij je niet wordt aangeraakt.

Sommige mensen ervaren echter veel meer dan alleen maar ontspanning. Er zijn deelnemers die verre reizen (her-)beleven, anderen krijgen plots een inzicht of een antwoord op een probleem. Soms komen er blokkades los of wordt (emotionele) pijn minder of zelfs (even) helemaal opgelost.

Bij sommigen werkt het klankbad nog enkele dagen na, maar bijna iedereen slaapt de nacht volgend op het klankbad als een roos.

 

 

Een klankbad onderga je dus bij voorkeur al liggend op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is. Naast matjes zijn er bij mij thuis ook 6 comfortabele zetels aanwezig, dus wie niet op een matje op de grond wil/kan liggen, mag plaats nemen in een zetel. Ik geef ook klankbaden op verplaatsing.

 

Klankbad met yoga nidra (90 à 120 min)

Dit is een klankbad dat wordt voorafgegaan door een sessie yoga nidra. Ter voorbereiding van de yoga nidra doen we eerst enkele simpele ademhalings- en bewegingsoefeningen. Daarna nodig ik je uit om in gedachten een hartewens of intentie (Sankalpa) te formuleren die je dan meeneemt in de yoga nidra en verdiept tijdens de klankhealing.

 

Yoga nidra of slaapyoga, is de meest toegankelijke vorm van yoga. Het is een combinatie van diepe lichaamsontspanning en mentaal bewustzijn. Je ligt op een matje en luistert gewoon naar mijn stem die je mee neemt in een geleide visualisatie en je op die manier begeleidt naar een bewuste slaap-staat, een slaap-staat terwijl je toch wakker en alert blijft. Door intenties te stellen tijdens deze diepe staat van Zijn, bereiken je intenties je op een dieper niveau. Alle keuzes die je maakt en alles wat je doet, zal zich hierdoor meer vormen naar deze intenties. Of je er nu bewust van bent of niet!
 

De yoga nidra sessie vloeit naadloos over in het klankbad. Doordat je lichaam én je hoofd al heerlijk ontspannen zijn door de yoga nidra, ben je veel ontvankelijker voor de klanken, zodat deze nog beter hun werk kunnen doen.

Door de combinatie van yoga nidra en klankbad ontstaat er een heel diepe ontspanning die het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert, waardoor je op een natuurlijke manier weer meer in evenwicht komt.

 

Aroma-klankbad (90 min)

Tijdens dit klankbad word ik bijgestaan door Ingrid Vanlinthout van 't Lotushuisje in Wakkerzeel. Zij zal je voeten verwennen met de etherische oliën van Young Living. Je zal zelf aan den lijve mogen ervaren dat deze oliën veel meer doen dan alleen maar een fijne geur afgeven.

Bij aankomst mag je, op gevoel en/of op geur, je eigen olietje trekken waarmee je zal verwend worden. Na afloop worden alle getrokken oliën besproken. Vaak trek je een olie die op dat moment heel geschikt is voor je.


Na de sessie is er nog tijd en ruimte om je ervaringen te delen en om vragen te stellen. We sluiten af met een tasje thee.

20190828_100620_1566984228216_resized.jp
 
Lach- & klankbad (90 min)

Eerst ga je een half uur actief ontspannen door te lachen aan de hand van lachstimulerende oefeningen. Samen lachen, zonder reden,... eerst voelt het raar aan, maar voor je het weet ben je echt aan het lachen! Lachen komt niet alleen je gezondheid ten goede, het zorgt er ook voor dat je energie goed gaat stromen en je hoofd wordt leeg gemaakt waardoor je nog meer gaat genieten van de daarop volgende receptieve ontspanning, nl. het klankbad (zie hierboven).

Een lach- & klankbad duurt ongeveer anderhalf uur en kan bij mij thuis of op verplaatsing doorgaan.

 
Gezins- of familieklankbad

Dit klankbad (zie hierboven) is een familieactiviteit, waarop jongere kinderen ook welkom zijn. Het is eens een andere manier om als ouder(s) en/of grootouder(s) lekker te ontspannen samen met je kind(eren) en/of kleinkind(eren).

Een gezins- of familieklankbad duurt maximum 45 minuten. Als ik tijdens het klankbad merk dat 45 minuten te lang is voor één of meerdere kinderen, dan kort ik het klankbad wat in. De duur van het klankbad (30 à 45 minuten) wordt dus bepaald door het "gedrag" van de kinderen. Ik spreek van gedrag i.p.v. leeftijd, want soms kunnen (heel) kleine kinderen langer stil liggen en de rest van de groep minder storen dan grotere kinderen. Als ouder kan je het beste inschatten of een gezins- of familieklankbad een leuke ontspanningsactiviteit is voor je kind(eren).

 

Cranio-klankbad (60 à 75 min)

Tijdens dit klankbad word ik bijgestaan door craniosacraaltherapeute Vanessa Vanhoegaerden van De Schopboshoeve. Cranio is een zachte maar krachtige vorm van lichaamswerk/healing waarbij met de handen zachte druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Door de combinatie klank-cranio kan men nog dieper in het lichaam zakken, waardoor er meer ontspanning optreedt en er ruimte komt voor genezing waar het nodig is. Een heerlijke ervaring die ons dichter brengt bij onze kern.

20190514_200550_1557925520680_resized.jp

Energetisch klankbad (60 à 75 min)

Tijdens dit klankbad word ik bijgestaan door Ingrid Vanlinthout van 't Lotushuisje die zich geboeid bezig houdt met o.a. energetisch werk en craniosacraaltherapie, een ontspannende therapie die het lichaam niet gedwongen uitnodigt om zichzelf te helen. Tussen de klankdruppels door zal zij je raken in de warmte van verbondenheid.

IMG-20190627-WA0011.jpg
 
 
Individuele klankhealing (90 à 120 min)

We starten deze sessie met yoga nidra of slaapyoga. Ter voorbereiding van de yoga nidra doen we eerst enkele simpele ademhalings- en bewegingsoefeningen. Daarna ga ik samen met jou op zoek naar je hartewens of intentie (Sankalpa) die je dan meeneemt in de yoga nidra en verdiept tijdens de klankhealing.

Yoga nidra of slaapyoga, is de meest toegankelijke vorm van yoga. Het is een combinatie van diepe lichaamsontspanning en mentaal bewustzijn. Je ligt op een matje en luistert gewoon naar mijn stem die je mee neemt in een geleide visualisatie en je op die manier begeleidt naar een bewuste slaap-staat, een slaap-staat terwijl je toch wakker en alert blijft. Door intenties te stellen tijdens deze diepe staat van Zijn, bereiken je intenties je op een dieper niveau. Alle keuzes die je maakt en alles wat je doet, zal zich hierdoor meer vormen naar deze intenties. Of je er nu bewust van bent of niet!
 

De yoga nidra sessie vloeit naadloos over in de klankhealing. Doordat je lichaam én je hoofd al heerlijk ontspannen zijn door de yoga nidra, ben je veel ontvankelijker voor de klanken, zodat deze nog beter hun werk kunnen doen.

Tijdens de klankhealing worden er 3 grote klankschalen aan je voeten en onderbenen geplaatst. Twee maal wordt er even een middelgrote klankschaal op je buik gezet. Naast de klankschalen worden o.a. ook schelpen, sjamaantrom, gong, oceandrum, tonguedrum, Indiaanse fluit en/of Afrikaanse harp gebruikt en vooral de stem.

Het verschil met een klankbad of een duo klankmassage is dat er bij een klankhealing meer energetisch gewerkt wordt. En dat het gebruik van instrumenten en zang nog meer intuïtief gebeurt, afgestemd op jou en dicht bij jou. De onderdompeling in klank en trilling is dus zeer intens. 

 

Je hoort etnische klanken en voelt de trillingen in je lichaam. Het is een soort massage waarbij je niet wordt aangeraakt. Hoe sterk je de trillingen voelt, verschilt van persoon tot persoon. Gezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat en water een goede geleider van trilling is, verspreiden deze trillingen zich over je hele lichaam. Dit resulteert in een innerlijke massage van elke cel in je lichaam.

Door de combinatie van yoga nidra en klankbad ontstaat er een heel diepe ontspanning die het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert, waardoor je op een natuurlijke manier weer meer in evenwicht komt.

Een klankhealing kan alleen bij mij thuis en duurt anderhalf à twee uur. Deze sessie is niet geschikt voor zwangere vrouwen, personen met epilepsie of personen met een pacemaker of implantaten die trillingen/impulsen produceren.

Duo klankmassage (90 à 120 min)
 

Een duo-klankmassage is een beetje zoals een klankbad met yoga nidra, maar dan maar voor 2 personen. Het verschil met een klankbad is dat je bij deze sessie ook even een klankschaal op de buik krijgt en dat de instrumenten veel dichter bij jou bespeeld worden. De onderdompeling in klank en trilling is dus veel intenser.

Je hoort etnische klanken en voelt de trillingen in je lichaam. Het is een soort massage waarbij je niet wordt aangeraakt. Hoe sterk je de trillingen voelt, verschilt van persoon tot persoon. Gezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat en water een goede geleider van trilling is, verspreiden deze trillingen zich over je hele lichaam. Dit resulteert in een innerlijke massage van elke cel in je lichaam. Er ontstaat een diepe ontspanning die het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert, waardoor je op een natuurlijke manier weer meer in evenwicht komt.

 

Een duo-klankmassage kan alleen bij mij thuis en duurt anderhalf à twee uur. Deze sessie is niet geschikt voor zwangere vrouwen, personen met epilepsie of personen met een pacemaker of implantaten die trillingen/impulsen produceren.

 
Klankcirkel

Tijdens een klankcirkel gaan we samen zingen,

drummen en klank maken. Het plezier van

samen klinken primeert. Iedereen kan klinken,

daar is geen voorkennis of zangtalent voor nodig.

We zingen eenvoudige wereldliederen, mantra’s,

liederen voor moeder aarde en de natuur, liederen

met affirmaties, krachtliederen, spirituele liederen,

verbindende songs,...

Er is ook veel  ruimte voor improvisaties met klank,

zang, ritme,...

Heb je zelf een ritmisch instrument (djembé, (sjamaan-)trom, schudinstrument, ratel,...), breng dat dan zeker mee. Maar ook andere instrumenten zijn welkom.

Na inschrijving ontvang je van mij de teksten (soms ook met akkoorden erbij) van de liederen die we zullen zingen. Deze print je zelf af om het zo veilig mogelijk te houden.

Deze klankcirkel gaat door in de tuin van Klankdruppels. Bij regenweer klinken we in een grote partytent. Bij aankomst en betaling (€10 pp, gepast te betalen) draag je een mondmasker. Als iedereen een veilig plekje in de kring gevonden heeft, mogen de mondmaskers af. Iedereen bespeelt alleen zijn eigen instrument.

20190929_153041_1569765441287_resized.jp
WhatsApp Image 2020-06-17 at 13.24.35f.j
Een avond vol klank & verhalen

Tijdens deze avond neemt een enthousiaste verhalenverteller je mee naar de wonderlijke wereld van de fantasie. Tussen de verhalen (die elke avond anders zijn) in krijg je zachte klanken te horen die je uitnodigen om de verhalen te laten inwerken. Een heerlijke combinatie van verteltheater en klankontspanning!      

klank en verhalen met foto van marko-bla
 
 
Klankverjaardagsfeestje

Gedurende ongeveer anderhalf uur (2 blokken van 45 minuten) speel ik rustige klankspelletjes met maximum 7 kinderen tussen 5 en 8 jaar (3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar). Tussen de klankspelletjes door werken we samen aan een gezamenlijke creatieve opdracht. Het resultaat hiervan mag de jarige houden als herinnering aan zijn verjaardagsfeestje.

Klankspelworkshop + klankbad
 

Tijdens deze 1 uur durende workshop leer je hoe je (etnische) instrumenten kan gebruiken tijdens het spelen met kleuters. Het is vooral de bedoeling om kennis te maken met de ontspannende werking van deze instrumenten en hoe je de kleuters hiermee rust en ontspanning kan brengen. Ook voor leerkrachten van het 1ste en 2de leerjaar is deze workshop interessant.

Deze doe-workshop wordt afgesloten met een klankbad  van 1 uur.

 

Klankspelatelier voor ouder en kind

Tijdens deze workshop, die een klein half uur duurt en meerdere keren na elkaar gegeven wordt, speel ik allerlei rustige, ontspannende klankspelletjes met kinderen (ideale leeftijd is 5 tot 8 jaar, maar oudere en jongere kinderen zijn ook welkom). De ouders worden hier actief bij betrokken. Hiervoor gebruik ik verschillende (etnische) instrumenten. Deelnemers kunnen op elk moment aansluiten of terug vertrekken. Deze workshop is ideaal voor tijdens een evenement voor jonge gezinnen waarop meerdere activiteiten worden aangeboden.

Klankspelatelier voor in de 2de en 3de kleuterklas en het 1ste en 2de leerjaar

Tijdens dit klankspelatelier, dat een half uur duurt en meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, speel ik allerlei rustige, ontspannende klankspelletjes met een groepje van maximum 10 kinderen.

Voor in het 1ste en 2de leerjaar is er keuze uit 2 klankspelateliers. Tijdens het atelier “Op reis met Peter Pan” brengen de etnische instrumenten ons naar verschillende plekken of volkeren in de wereld. In het atelier “Kriebelbeestjes” spelen we vooral onderlinge kindermassagespelletjes begeleid door

etnische instrumenten.

Wilt u graag dat zowel de reis met Peter Pan

als de kriebelbeestjes aan bod komen, dan

kan ik ook een atelier geven waarin beide

zaken minder uitgebreid aan bod komen.

Voor de kleuters is er maar 1 klankspelatelier

waarin zowel de reis met Peter Pan als de

kriebelbeestjes aan bod komen.

De bedoeling van deze klankspelateliers is om de kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met de ontspannende werking van deze etnische instrumenten (schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, indianenfluit, windchimes, sjamaantrom, cimbaal, tingsha’s, donderding, ...).

Dit is een ideale muzische activiteit voor in de klas, gewoon tijdens het schooljaar, of bijv. tijdens bednetdag of een bezinningsdag.

 
 

Klankreis voor in het 3de tot en met het 6de leerjaar

foto wolk met muzieknoten en geel  en or

Tijdens deze 30 minuten durende klankreis, die meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, nemen etnische instrumenten maximum 12 leerlingen mee op reis naar allerlei landen, plaatsen en/of volkeren van de wereld. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de ontspannende werking van allerlei etnische instrumenten, zoals de schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, indianenfluit, windchimes, sjamaantrom, cimbaal, tingsha’s, didgeridoo, Afrikaanse harp, ...

Na een korte inleiding gaan de leerlingen liggen op een matje, knus onder een dekentje, en sluiten ze (liefst) de ogen. Etnische klanken komen over hen heen en nemen hen mee op reis gedurende een dikke 20 minuten. Daarna mag iedereen zijn reiservaring delen met de anderen en krijgen de leerlingen nog wat uitleg over de gebruikte instrumenten.

 

Kinder-Belevingsatelier (In samenwerking met Joke Lens van Ki-Zonnestraal)

Met dit Kinder-Belevingsatelier willen Joke en ik lagere school-

kinderen ontspanning en een happy gevoel bezorgen. We willen

dat elk kind zich gezien voelt, dat het er helemaal mag zijn zoals

hij/zij is en dat het vertrouwen leert hebben in zichzelf.

Dit doen we door te werken met o.a. deugden, kinderyoga, muziek

& zang, klank- & massagespelletjes, ontspannings- & mindfulness-

oefeningen, tekenen, ...

We bieden hen tools aan waarmee ze achteraf ook thuis gemak-

kelijker rust en geluk kunnen vinden.

 

                                                                                                                   We starten elk atelier met het gelukslied

                                                                                                                   'Ik mag er zijn'.

                                                                                                                   Dit Kinder-Belevingsatelier gaat voorlopig                                                                                                                         niet meer door.

 
 
Yin Yoga met klankbad    (In samenwerking met Pascale Donner en The Yoga Bar)

Tijdens deze ontspannende sessie van 2 uur krijg je eerst een uur Yin Yoga van Pascale. Yin Yoga helpt je de aandacht helemaal naar binnen te brengen, je lichaam fysiek en mentaal te ontspannen door op diepliggende weefsels te werken.

Na het uurtje Yin Yoga ben je heerlijk ontspannen waardoor je des te meer kan genieten van het aansluitende klankbad.

Deze sessies gaan door bij The Yoga Bar te Haacht.

Zie ook: www.theyogabar.be

TheYogaBar_logo_150.png
 
Ontspannende yoga en klankbad  (In samenwerking met Heidi Petré)
20190430_193713_1556695548447_resized.jp

Tijdens deze ontspannende sessie van 2 uur krijg je eerst zachte yin yoga van Heidi en dan een klankbad van mij. Na het uurtje yoga ben je heerlijk ontspannen waardoor je des te meer kan genieten van het klankbad. De sessie wordt afgesloten met een tasje thee.

 

Deze yoga&klankbad sessies gaan door op De Schopboshoeve in Putte.

Zie ook: www.schopboshoeve.be

 
Klankbad + ezelknuffelen  (In samenwerking met Pascale Van Essche van De Kampenhoeve)

Dit klankbad gaat door bij De Kampenhoeve te Berg en wordt voorafgegaan door een sessie ezelknuffelen onder begeleiding van Pascale. Al naar gelang de grootte van de groep en het weer gaat het klankbad door in de tippi, de overdekte paddock of in openlucht. Na deze dubbele verwennerij ga je super ontspannen weer naar huis.

Zie ook: www.kampenhoeve.be

Klankpiramide
20190508_160852_1557332813717_resized.jp

In deze klanksessie wordt er een project energetisch ondersteund. Deze sessie is een aanrader voor mensen (ideaal is 4 of 5 personen) die elkaar goed kennen en een gezamelijk project energetisch kracht willen bij zetten. Maar het kan net zo goed zijn dat elk een eigen project heeft dat door de anderen ondersteund wordt. Elke deelnemer die wilt, komt persoonlijk aan de beurt waarbij de anderen actief mee de klankschalen bespelen. Hiervoor is geen enkele ervaring vereist.

Ook individueel kan je een klankpiramide komen beleven.

Er wordt in deze sessie gewerkt met de energie van de klankschalen, de piramide, de windrichtingen, de stem, mantra's, de etherische olie 'dreamcatcher' van Young Living, de zon, visualisatie, kaarttrekken en wenspapiertjes. Deze combinatie resulteert in een energetisch krachtig gebeuren.

Een klankpiramide kan alleen bij mij thuis. De duur is afhankelijk van het aantal piramides dat er zal worden opgesteld (minimum 30 minuten).

 
 
bewerkte foto voor op website.jpg

Klank- & voetbad met etherische oliën

Tijdens dit klankbad word ik bijgestaan door Karin van Aromka, een winkeltje vol heerlijke geuren. Karin zal je verwennen met een aroma-voetbad, ondersteund door ontspannende oliën.


Na de sessie geeft Karin uitleg over de gebruikte oliën van Oshadhi en kunnen deze ook aangekocht worden.

Zie ook: www.aromka.be

Deze sessie gaat voorlopig niet meer door.